maanantai 12. lokakuuta 2015

Viikko 15: Ylös, ulos ja opiskele!


Tadaa! Uskokaa tai älkää, näitä postauksia tulee vielä jokaisesta vaihtoviikostani. Onnea sulle, jos meinasit lukea ne kaikki! :)
Totta kai tällaisena päivänä sisälle katsomaan elokuvia!

Tämä viikon sana: ulos! Ja tarkoitan tällä sitä, että hakeuduin ulkoilmaan niin paljon kuin mahdollista.

Maanantai alkoi hiukan poikkeuksellisesti, sillä meillä oli luento klo 9-12 (yleensä luennot ti ja to!). Luennon piti Kristoffer Noeheden, joka oli niin stereotypisen ruotsalaisen näköinen kuin olla ja voi vaaleine hiuksineen, sinisilmineen ja kevyesti ruskettuneena. Hänen luentonsa aiheena oli surrealismi ja primitivismi elokuvissa. Ja ei, en ala selittää mistä oli kyse, sillä en itsekään päässyt jutun ytimeen. Edes lyhyet leffapätkät eivät saaneet minua kiinnostumaan tai innostumaan aiheesta, vaikka muutamat muut kommentoivat asiaa täysin lumoutuneina. Kaikki jutut eivät vain ole kaikille.

Kuvakaappaus Noeheden diasarjasta.


Tiistaina menin Frescatille opiskelemaan, ulkoilmaan!

Lounas voi olla myös tällainen. 


Nämä kasvit (liljat?) jotenkin hupaisia.

Sään ollessa näin suotuisa, päätin vihdoin ja viimein ottaa valokuvia Frescatin kampuksesta. Muutaman kerran niitä minulta on kysytty. Eli tällainen paikka on kyseessä:

Tuossa tiilitalossa opiskellaan teatteria.

Biotieteilijöiden vihreä rakennus vasemmalla, oikealla Gröna husetAllhuset, sisällä mm. kahvila, itseopiskelutila, kaksi kirjakauppaa. Ja su-iltaisin Kårsdragetin treenipaikka.


Södra Huset, alias "Ugly house"

Ulkoilmaihmiset

Södra huset sisältä, koko rakennus samannäköinen muuten, mutta oranssin värin tilalla mm. vihreä, sininen ja punainen.


Kiireisen opiskelijan hetkellinen pelastus. Mutta maksaa paljon.

Studenthusetin eli opiskelijatalo ja vilaus yhdestä mikroseinästä!

Joskus näissä Studenthusetin tiloissa ruuhkaa, mut ei tällä kertaa.Södra huset jatkuu piiiitkään.Hiukan myöhemmin Satu liittyi seuraani yliopistolla ja hengailimme keskenämme jonkin aikaa ennen Satun venäjän oppitunnin alkua.

Keskiviikkona ei ollut tarkkaa suunnitelmaa, joten matkasin paatilla Nacka Strandilta Nybroplanille ja sieltä bussin Museiparkeniin, eli museopuistoon kevyesti käännettynä.


Nacka Strandin satamaSlussen meren puolelta


Seuraava pysäkki: Gröna Lund!

Skeppsholmen
 Kävelin ympäriinsä, kunnes lopulta löysin sopivan rauhallisen puistonpenkin, jossa opiskella.

My spot!

Huomatkaa lastenvaunut taustalla!

Omenapuu


 Kun olin opiskellut tarpeeksi, kävelin Gärdetin läpi.

Gärdet ja narsissit, kaukana näkyy Filmhuset

Torstaina sää helli edelleen.Torstain aamuluennon aiheena oli whiteness, "valko(iho)isuus: kuka määrittää mitä on valkoisuus ja miten se esitetään. Se shokeeraava hetki, kun tajuat kuinka Disney-elokuvissakin ns. "tummempi" osapuoli on se pahis! Esillä oli niinkin klassinen esimerkki kuin Leijonakuninkaan Mufasa vaalealla harjalla ja Scar mustalla harjalla. Opettajamme on muuten yhtaikaa sarkastinen ja symppis meitä opiskelijoita kohtaan:
  • I changed the deadline from 9 pm to 11 pm for those of you enjoy working late / Muutin tehtävän aikarajan iltayhdeksästä yhteentoista niille, jotka nauttivat myöhässä työskenteltelystä.
  • Many of you have asked to change groups to the morning group, and I suspect that has more to do with Valborg than with loving mornings. Thus, I have slightly changed the groups from A-K to A-F / Monet teistä ovat pyytäneet ryhmän vaihtamista aamuryhmään ja minä epäilen, että se liittyy enemmän Vappuun kuin aamujen rakastamiseen. Joten, olen hiukan vaihtanut ryhmiä A-K:sta A-F:ään. 
Iltapäivällä tapasimme Satun kanssa Kungsträgårdenissa, jossa edelleen kirsikkapuut kukkivat.Todiste, että olen oikeasti olemassa ja ollut tuolla! Ja kuvan otti Satu.

Loogisesti ennen kuin söimme pääruokaa, kävimme kevään (paremminkin kesän) ekoilla jätskeillä Hötorgetilla.

Valinnanvaikeus Hötorgetilla...

Nähdessään meidän jäätelöt eräs torimyyjä huikkasi meitä lähemmäksi, totta kai minä uteliaana menin! Mies otti yhden mansikan myyntilaatikostaan ja asetti sen oman jäätelöpalloni päälle. Aivan täydellinen kesäjätski.

Mut lopulta täydellinen jätski!

Menimme syömään Nonni sushi + kök -ravintolaan Norramalmille lähellä keskustan Åhlensia.

Nonni! 

Kaupunkihälinän jälkeen lähdin hetkeksi Nyckelvikeniin ulkoilemaan, sain vihdoin kuvaan myös tällaisen lähes-sarvipään, joka oli loikannut aidan sisäpuolelle.


Tää maisema.

Lauantai-iltana Tukholmassa järjestettiin Kulturnatt, "Kulttuuriyö". Liityin Ingan vaihtariseurueeseen, joka kiersi mm. kuninkaanlinnan, vanhaa kaupunkia ja Södermalmin taiteilijaputiikkeja. Häppeninki piti päättyä klo 12, mutta viimeisessä kohteessa meno oli laantunut jo puoli 12 sinne saapuessamme.

Linnassa...

Maalailla turistien tarkkaillessa, aika kuumottava tilanne, voisin kuvitella.Kuninkaanlinnan naapurissa tämä viehättävä rakennus...

...jonka sisäpiha hurmasi.Tätä tuijottelimme pitkään.

Tulishow Gamla Stanissa.

Gamla Stan yöllä - jotain niin kaunista!Nykytaidetta lasista

Hammarby Sjöstad

Viimeinen kohteemme vaikutti kohtalokkaalta.

....mutta hiljaiselta!

Kirsikkapuut kukkii keskellä yötäkin.

Sunnuntai sujui rauhallisesti, kävin ulkoilemassa Nyckelvikeninssä, illalla treenattiin ja valmisteltiin tulevaa vappuesiintymistämme Skansenilla. Kyllä, luit oikein, SKANSENILLA. Jos mieti, että mikä ihmeen Skansen, kurkkaa tämä:


Skansen on siis ulkoilmamuseo ja eläintarha, mutta ennen kaikkea se on ruotsalaisen kulttuurin kiteytymä.  Allsång på Skansen on yhteislaulutapahtuma, jota lähetetään suorana tv-lähetyksenä aina kesäisin Skansenilta vuodesta 1979 lähtien. Skansenilla on, tai näin ainakin uskaltaisin väittää, jokainen merkittävä ruotsalaistähti jossain vaiheessa esiintynyt. Joten on tää meidän esitys aika iso juttu, tai näin päättelin erään ruotsalaisen lumoutuneesta ilmeestä.

Ja vielä muutama kukkakuva Jarlabergistä ja Nyckelvikenistä:Valkovuokkoja
Tähän loppuu kevennys:

Löydätkö suloisen otuksen kuvasta?

Kram, Ninni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti