maanantai 12. lokakuuta 2015

vko 19: Team Mum Mums!

Tällä viikolla Ruotsi jännitti yhtä paljon kuin Suomi jääkiekon MM-kisojen finaaleissa: Euroviisujen finaali oli lauantaina! Sitä ennen kuitenkin mitä tapahtui aiemmin viikolla.

Maanantaina olo oli viikonlopun jäljiltä väsy, joten pysyttelin Jarlabergissä ja opiskelin. Illalla päätin lähteä ulkoiluttaa itseäni pikaisesti Nyckelvikeniin.

Kävellessäni takaisin Jarlabergiin taivas oli uskomattoman kaunis:


Tiistaina oli pitkä päivä Filmhusetilla, klo 9-14.  Olin ensimmäistä kertaa luennolta myöhässä, koska Östermalmilla kulki hevoskulkue. Tähänkään päivään mennessä en tiedä, mistä oli kyse. :D


Päivän leffa oli läkkärileffa The Searchers (1956) ja aiheena kriittinen elokuvatutkimus ja rotu. Yllättävän hyvä leffa, vaikka tietenkin siinä oli paljon ns. rotukysymyksiä: miksi tämä on kuvattu näin? Traileri näkyy tästä:


Päivän jälkeen menimme kurssikavereiden kesken fikalle muutaman kurssikaverini kanssa Odenplanille Linquists-kahvilaan. Ja nyt täytyy Nolona myöntää Ihastelimme kakkuja jonkin aikaa – mikä valinnanvaikeus!
Noin paljon sinne vielä jäi makeita vaihtoehtoja...

Itse päädyin tähän vaihtoehtoon.Ilta jatkui myöhemmin Sundbybergin  Restaurang Thai Amari-ravintolassa, jossa tapasimme ystäväporukalla vaihdoimme kuulumisia.
Torstai, ensin kurssimme toinen seminaari yliopistolla.  Se meni nopeasti, mutta aihe oli jälleen hankala: mitä seuraa siitä, kun postkolonialistista teoriaa yrtitetään uudelleen tulkita ja jopa teorisoida uudelleen? Tuollaisten kysymysten jälkeen pää vaati tuulettamista Nyckelvikenissä. 

Bongaa kuvasta eläin!


Jotkut muut näyttävästi tykkäävät hengailla Nyckelvikenissä useamminkin.

Tämä näkymä, kun laivat menevät kohti Tukholman satamaa tai Suomea!
Perjantaina tapasin Floren Frescatin kampuksella, kun autoin häntä esseen kirjoittamista. Häneltä jäi väliin seminaari aikataulun väärinymmärryksen vuoksi: toisin sanottuna tuli paikalle silloin, kun seminaari oli jo ohi. Keskustelimme lounaallamme siitä, kuinka ranskalaiset hahmottavat kaikki asiat joko maskuliinisia tai feminiinisiä.  Mieti nyt, jos säkin näkisit jokaisen asian tällä elämässä olevan joko "miehinen" tai "naisellinen." Eihän se ihan noin mene, varsinkin kun lapsoset ovat oppineet Jännä, miten eri tavalla asiat voi nähdä.

Lounas: Foccacia-leipä ja smoothie
Perjantaina loimme myös suunnitelman lauantaille:

Pöytävaraus O'Learys Liljeholmstorgetiin!

Perjantaina oli silti omat iltasuunnitelmat. Menin nimittäin tanssikaverini 30v synttäreille Hägersten! Olin juhlien suhteen varsin avoimin mielin: en tiennyt entuudestaan, mikä paikka oli kyseessä, miten sinne mennään tai keitä juhliin oli tulossa. Ajattelin silti että kerrankos sitä yksiin hyvin randomeihin bileisiin osallistutaan! Lopulta matka sujui varsin kivuttomasti ensin Telefonplanille, minkä jälkeen kävelin juhlapaikalle.


Seurataan valoa kerrostalon kellariin...

"Tanssilattia" oli suosittu, olihan mukana erittäin hyviä tanssijoita vatsatanssijoista kilpatanssijoihin! 
Tuon synttärikakun maku yllätti positiivisesti! Ja kyllä, juomaakin oli reippaasti tarjolla sitä kaipaaville.
Bileet olivat rennot ja suuresta juomatarjonnasta huolimatta porukka pysyi varsin hyvin kuosissa. Tutustuin moniin hauskoihin ja mielenkiintoisiin tyyppeihin. Lisäksi sain kuulla, etten voi olla suomalainen, koska olen "en näytä siltä" ja olen "cool." Kiitos? :D
Lähdin bileistä pois puolenyön aikoihin Kårsettenin pääkoreografin Carolinan kanssa.

Lauantai on oli ns. pääpäiväs: Euroviisujen finaali! Äntligen! Satun kanssa menimme O'Learysiin, pojat liittyivät hiukkasen myöhemmin seuraamme. Popcornit olivat silloin hyvin vähissä... Hups.
Melkein valmista....

Vain (alkoholiton) drinkki puuttui! Kisakatsomo valmiina!

Espanja vaikuutti mut ja Satun - muttei kuitenkaan poikia. 
Pisteytyksemme esitysten jälkeen.

Arviomme...

...joka osui lopulta oikeaan! 

Ja tämä oli se hetki kun Ruotsissa seottiin:


GRATTIS SVERIGE!!! Pubimme villiintyi kuten suomalaiset lätkän MM-kisoja seuratessa. 


Olimme Satun kanssa yhtä fiiliksissä voitosta kuin tämä tulkkaaja! Ja kyllä, Ruotsin tv tarjoaa tällaista antautumista kansalaisilleen! :)


Jätän tämän vain nyt tähän.

Sunnuntaina olin virkeä opiskelija ja lähdin kampukselle kiltisti lukemaan ja opiskelemaan viimeistä esseetä varten! Kyseinen kirja paljastui pakollisuudestaan huolimatta hyvin mielenkiintoiseksi ja erittäin ajankohtaiseksi. Myöhemmin tanssahtelin tuttuun tapaan Kårsettenin seurassa. 

My spot!
Ja vielä viikon miete, joka ehkä antaa vihjeen siitä, mitä on seuraavalla viikolla luvassa:Kram, Ninni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti