perjantai 17. huhtikuuta 2015

Viikko 12: Ihan kuin lapsena

Viikko 12 tiivistyy sanoihin rento, sosiaalinen ja leikkisä.

Opiskelut jatkuivat rennolla otteella, eikä tällä viikolla ollut kuin vain yksi oppitunti (klo 11-16) torstaina. Tuolloin katsoimme elokuvan Do the Right Thing, jossa otettiin kantaa rasismiin ja väkivallan käyttämiseen. Traileri alla:
Tiistai-iltana menimme jo kaveriporukalla syömään. Kyseisillä "tuplatreffeillä", kuten vitsailimme, oli mukana itseni lisäksi Satu, Timo (suomi/venäjä, asunut Ruotsissa) sekä Emre (turkki/ruotsi). Varsin rento ja hauska ilta, jonka päätimme Slussenilta ostettaviin jätskeihin.

Asia oli pihvi. Hyvä sellainen.

Torstaina menin Giulianin kanssa päiväksi Junibackenin museoon, joka on suunnattu nimenomaan lapsille. En ole ikinä nähnyt mitään vastaavanlaista paikkaa! Sinne oli rakennettu lapsille oma satumaailmansa, jossa pystyi leikkimään. Koska pääsiäinen oli tulossa, oli leikkisää populaa paljon. Mutta voih, ihastuin suuresti kyseiseen paikkaan! Valitettavasti tuona päivänä ns. Tarinajuna ei toiminut, se kuulemman on paikan "must see." Emme tietenkään tienneet tätä, mutta saimme alennusta lipuistamme ja vielä 50kr etusetelin, jonka itse käytimme paikan täpötäydessä ravintolassa.

Peppi Pitkätossun talo

'


Lounas. 

Sää perjantaina oli sen verran upea, että päätin käydä aamulla reippailemassa Nyckelvikenissä.

Sammakoita.  Paljon.
 Illalla menimme Satun kanssa Honokan luokse viettämään iltaa rennosti pizzan ja leffan parissa. Lopulta kanssamme söi myös Honokan kavereita samaiselta käytävältä. Koska syöjiä oli paljon, kreikkalainen Olga leipoi nopeasti vielä toisen pizzan, kreikkalaiseen tyyliin. Myöhemmin iltaa jatkui istuskellen isommalla porukalla samaisen corridorin olohuoneessa. Yksi keskustelunaihe oli mm. se miten hyvin kyseinen porukka pystyisi toteuttamaan ydinaseen. Ammattilaisia löytyi sen verran monelta alalta, että varsin hyvin! :D

Pizzakit -pizza sienillä ja jauhelihalla

Kreikkalainen pizza

Viikonloppu sujui hiukan väsyneissä merkeissä, mutta jaksoin mennä tapamaan Satua Nacka Forumiin, jossa hän tulisi tästä eteenpäin työskentelmään osa-aikaisena Yöövs- frozen yoghurt-firmassa.


Ihan ite kokosin. Ja sen huomaa :D
Sunnuntaina oli pääsiäinen, mikä vastaa Ruotsissa joulupäivää. Normaalisti pääsiäistä vietetään juhlien aattona, eli jo lauantaina. Perheet kokoontuvat yhteen syömään aattona tai jo perjantaina, mutta pääsiäispäivät ovat sitten rentoa oleskelua.

Oma päiväni alkoi pääsiäismunajahdilla, johon osallistuimme Ingan kanssa. Homman järjesti Tukholman ESN (Erasmus Student Nation), ja osallistumiseen vaadittiin n. 50kr arvoinen lahja. Tapasimme porukalla Tekniska Högskolanin metroasemalla klo 10 aamulla. Pääsiäismunajahti tapahtui KTH eli Teknillisellä korkeakoulun piha-alueella. Ja eihän suomalaista pääse eroon: tapasimme Alinan, joka opiskelee Jyväskylän yliopistossa ja jonka isoveli opiskelee sattumoisin myös Vaasan yliopistossa.

Mirkan perheessä kuitenkin aikataulut pakottivat viettämään perhepäivällisen vasta sunnuntaina ja kokoontuminen tapahtui täällä Jarlabergissä. En ollut aiemmin omien menojeni takia osallistunut tai auttanut järjestelyissä, mutta ennen h-hetkeä sain hiukan osallistua järjestelyihin sekä juhlavaan ruokailuun.

Lapset saivat omat pääsiäismunat


Sunnuntain Kårsetten tanssitunti oli siirretty maanantaille, joten sain nauttia pääsiäisvilskeestä niin kauan kuin sitä asunnossamme jatkui. :)

Kram, Ninni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti