perjantai 17. huhtikuuta 2015

Viikko 11: Kokkaamisen välttelyä ja Suomiristeily


Kevät on jo Tukholmassa pitkällä tätä kirjoittaessa, mutta palataanpa silti ajassa piiiitkästi taaksepäin, nimittäin ihan maaliskuuhun asti!

Viikolla 12 tapahtui vaihtoaikani suurin muutos: uusi kurssi ja uudet kujeet! Teatterielämä jääköön taa, loppukevään vietän elokuvien parissa. Kurssin nimi on niinkin helppo kuin Postcolonial Perspective on Audiovisual Media, suomeksi Postkolonialistinen (siirtomaajärjestelmän jälkeinen) näkökulma audiovisuaaliseen mediaan (kuvaa ja ääntä sisältä, esim. elokuvat tai tv-ohjelmat). Tutkimme miten ns. rasismi ja terrorismi esitetään elokuvissa. Tiistaina, jolloin kurssimme alkoi, kävimme läpi oleelliset käsitteet ja katsoimme jo ensimmäisen elokuvamme, Zulu. Kurssin aikana tulemme katsomaan joka viikko vähintään yhden elokuvan, joskus jopa kolme! Torstaina keskustelimme pienryhmissä, oliko elokuva rasistinen ja miten Zulu-heimon esittämistapa erosi länsimaalaisten esittämisestä. Katsoimme tällä viikolla myös ranskalaisen elokuvan Black Girl, tummaihoinen nainen päätyy valkoisen perheen kodinhoitajaksi.

Kun kirjoitin että uudet kujeet, tarkoitan sitä monin eri tavoin. En opiskele enää Tukholman yliopiston Frescati-kampuksella, vaan Filmhusetilla Gärdetissä, Östermalmilla (joka muuten sitten lausutaan ruotsalaisittain Jäädet.) Matka taittuu helpoiten kahdella bussilla, keskimäärin 40 minuutissa. Kurssilta löytyi onnekseni muutama tuttu kasvo: Flore ja italialainen Giulian teatterikurssilta sekä vaihtaripiireistä tutut tanskalainen Trine ja kiinalainen Lei.

Filmhuset ulkoa, kuvakulma huijaa pikkaisen.


Filmhuset sisältä

Open piirtämä kartta Ruotsista ja naapurimaista.


Zulun traileri

Päivän (kasvis)keitto Filmhusetilla, 65kr sis. leivän, veden sekä kahvin/tee!
Sulava siirtymä opiskelusta toiseen aiheeseen eli ruokaan. Islannin reissun jälkeen jääkaappi oli varsin tyhjä eikä ruoan laittaminen napannut. Näin ollen päätimme Satun kanssa mennä syömään ulos. Ensin kävimme Vapianossa päivällisellä, jossa saimme vieläpä ilmaiset teet, kun vastasimme ravintolan mielipidekyselyyn. Sen jälkeen jatkoimme iltaa smoothieta nauttien Kungshallenin kahvilakeskittymässä Hötorgetissa.

Ilmainen tee vaati kuitenkin maksullisen jälkkärin.Ruotsissa paitsi nautitaan ruoasta, niin sitä myös juhlitaan. Tiistaina oli kansallinen våffeldagen, eli vohvelipäivä. Satu, Inga ja minä kävimme ensin syömässä lounasta Östermalmilla Mocco-ravintolassa, jonka jälkeen menimme herttaiseen Himlavalvet-kahvilaan juhlistamaan vohvelipäivää asianmukaisella tavalla.

Lounas Östermalmin tyyliinJuhlakansaa täydessä Himlavalvetissa


Viikonloppuna lähdimme isohkolla ja kansainvälisellä porukalla (4 kaksilahkeista ja 3 hamekansalaista) seilaamaan Tukholmasta kohti... tatadaa, Helsinkiin! Pitäähän sitä kerran elämässä lähteä Suomenlaivalle. ;) Lähdimme suomalaisten valtaamalla M/S Silja Serenadella Tukholmasta perjantai-iltana ja palasimme takaisin sunnuntaiaamuna.  Lauantain vietimme turistellen Helsingissä, mm. Senaatintori, Kamppi, Forum ja Hard Rock Cafe tulivat tutuksi.

Laivan tanssilattia testattiin perjantaina, todettiin ahtaaksi ja tahmeaksi.

Turistit.

Aamupala, eli brutaalin näköinen hamppari Hard Rock Caféssa.

Muumikauppa. Totta kai.

Luksusta opiskelijalle...

... kampaajakäynti laivalla!Sunnuntaina päätimme ottaa aamupalan laivalla. 

Paluu sateisesta Helsingistä sateiseen Tukholmaan.

Viikko päättyi jo perinteiseen tapaan tanssitreeneihin yliopistolla. Jälleen kerran opettelimme uuden tanssin, Le vänner le, jossa askellus on hyvin yksinkertainen. Jos haluat nähdä, miltä se näyttää, voit nähdä sen vappuaattona Skansenin lavalla.


Kram, Ninni :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti