torstai 7. toukokuuta 2015

Viikko 13: Auringon puolella ja tuulen mukana


Olen elossa! Ja kaikki on kunnossa, jos sitä joku ihmetteli. Valitettavasti tämän blogin kirjoittaminen ei ole to do -listani kärjessä, joten siksi täällä ei ole hetkeen ollut mitään uutta postausta. Ehkä tämä blogihiljaisuus kertoo enemmänkin siitä, että mulla on muutakin tekemistä kuin istua tietokoneen ääressä ja miettiä, mitä sitä tulikaan tehtyä. :D

Mutta niin, viikon 13! Ei opetusta! Tai ei mulle, koska skippasin viikon ainoan eli torstain luennon.

Pääsiäissunnuntain tanssitunti oli siirretty pääsiäismaanantaille, joten maanantain alkuilta meni tanssahdellen. Lähdin treeneistä tavallista aiemmin pois, sillä menimme Caliente Tapas Bariin Satun kanssa katsomaan ilmaiseksi Stand uppia. Kyseinen eventti oli englanniksi. Bongasin kyseisen tapahtuman bongasin tältä sivulta:
Gratis i Stockholm

llalla esiintyi useampi amatöörikoomikko, joista yleisö sitten äänesti suosikkinsa. Esiintyjien kansallisuus vaihteli ruotsalaisesta skotlantilaiseen ja venäläiseen. Ehkä oman syntyperäni takia venäläisen naisen seuraava heitto jäi parhaiten mieleen:
Venäjäähän syytetään homovastaisuudesta. Se ei ole kyllä totta. Ei meillä ole mitään heitä vastaan, meillä ei vaan ole heitä. Meillä on vaan yllättävän monta mieskaunoluistelijaa ja -balettitanssijaa.
Rennon hauska ilta maukkaan ruoan ja ihanan seuran parissa. :)

Espanjalaiset tapakset ja alkoholittomat juomat :)


Tiistaina lähdimme Inga, Satu ja minä paikkaan, jota me kaikki olimme odottaneet näkevämme: Solsidan! Jos joku ei tiedä, mikä paikka on kyseessä ja miksi halusimme sinne, niin tässä selitys:Eli mielikuvamme Solsidaniin perustui pitkälle kyseiseen sarjaan. Matkasimme porukalla Slussenilta Saltsjöbananilla, jonka konduktööri oli yksi sympaattisimmista. Mies tuli jutteleen meille, kyseli että mistä tulemme ja mitä teemme täällä. Kun lopulta saavuimme vielä Solsidaniin, mies tarjoutui ottamaan yhteiskuvan meistä kolmesta. 
Seuraavat tunnit kiertelimme Solsidania ympäriinsä kävellen ja ihastelimme taloja, joiden ostamiseen meillä ei olisi (vielä) varaa. Tepastelimme myös hetken metsäisemmässä maastossa ja kiipesimme  melkoisen korkealle kalliolle merta ihastelemaan. Hetken päästä tajusimme, että kyseinen kallio oli myös erään talon takapihaa. Hups. :D


 Uimaan?
Tää on joittenkin ruotsalaisten takapihaa.


Kiivetäänks tonne? Joo!

Näkymä


Saltsjöbanan

Tämmönenkin tuli bongattua

Palasimme takaisin Slussenille samalla tavalla kuin tulimmekin. Menimme vielä Satun kanssa syömään Pong Thai Buffet –ravintolaan, jossa nimen mukaisesti oli buffet täynnä thaimaalaista ruokaa. Jälkkäriksi oli vieläpä jätskiä ja hedelmiä :)

Lautanen valmis santsikierrokseen. :D


Keskiviikkona lensin Arlandasta Nextjet-lentokoneella* Porin kautta Kokkola-Pietarsaaren (Kruunupyy) kentälle. Kyseinen lento... Huh huh. En oo ikinä kokenut yhtä pahoja turbulensseja! Onneks mä en pelkää lentämistä, minkä lisäksi olen tottunut matkustamaan monenkokoisilla koneilla. Jos mulla olisi ollut edes jonkinlaista lentopelkoa,  olisin varmasti hengittänyt paperipussiin koko n. 40 min kestävän matkan Suomeen. (Poriin n. 40min, toiset 40min Kokkola-Pietarsaareen).

Tukholma-Pori välillä tarjottiin tällaiset! Tuo suklaajuttu muistutti maultaan ja koostumukseltaan kookospalloa, ilman "pintakookosta".
Tarpeeksi pitkä nimi lentokentälle?


Lentokentältä matkasin bussilla ensin Pietarsaareen ja sieltä edelleen Vaasaan, jossa vietin koko visiittini ajan. Oli todella outoa olla opiskelukaupungissani. Kaikki oli tuttua, mutta mikään ei kumminkaan tuntunut omalta. Lisäksi kun ensimmäinen bussikuski alkoi puhua minulle ruotsia,  oli eka ajatukseni Leikkiikö toi nyt puhuvansa ruotsia vai puhuuko se oikeasti noin? Pietarsaari-Vaasa välin bussikuskin kanssa juttelimme enemmän, kun kysymykseni "Onhan tän bussin päätepysäkki Matkakeskus?" jälkeen selvisi että mies oli viettänyt tasan vuosi sitten syntymäpäiväänsä Tukholman Gamla Stanissa! Olivat vaimonsa kanssa syöneet todella hyvät pihvit jossain Gamla Stanin ravintolassa :D Kun hyppäsin bussista pois, kuski sanoi Varo ettet lennä tuulen mukana!

Peltoa, osa 1

Peltoa, osa 2.  -> Tiedät olevasi Pohjanmaalla. :D

Tuloni Suomeen oli hyshys-juttu, sillä a) halusin yllättää synttärisankari-ystäväni ja mahd. monta muutakin B) en halunnut aikatauluttaa koko matkaani.  Pidennetyn viikonlopun vietin paitsi yhdessä ystävieni kanssa, myös Ylioppilasteatterifestareilla työskennellen. Ehdin nähdä kolme teatteriesitystä, joista kaksi oli Vaasan eli "meidän" omaa näytelmää sekä Tampereen ylioppilasteatterin esityksen. Ja pidin onneksi kaikista. :)  

Cotton Clubin kanakeitto: 2,50€! Näitä hintoja on ollut ikävä.
Torilla tavataanRaakana kiitos! Eli meidän festaribilejuomat: appelsiinimehu, vesi ja kokis. :D

Festaribileet / pe, Aleksi Vähäpassi ja festareiden ihanat juontajat
Festaribileet / la, improkisa


Festarikioski, jossa olin su klo 8-14 töissä.

Virallinen staffilainen (tottelee myös nimeä Kahvimuija) + Stella

Sunnuntai-iltana vanhempani nappasivat mut Vaasasta ja kuskasivat minut Kokkola-Pietarsaaren kentälle. Paluumatka oli muuten samanlainen, mutta Porista kyytiin nousi Satu, joka oli myös viettänyt pidennetyn viikonlopun kotikaupungissaan. 

 Fiilis lentää takaisin Tukholmaan oli yllättävän positiivinen. Tietysti sitä ikävöi kaikkia tärkeitä ja mahtavia ihmisiä, mutta kuten eräs opiskelija mulle aiemmin totesi: kyllä ne sulle tärkeimmät ihmiset oottaa sua täällä. Ne ei lähde mihinkään.

Tulin tuulen mukana, lähdin sateen kanssa.
Sellainen viikko. Isot kiitokset vielä Eenulle ja Paulalle majoituksesta, Mikalle ja omille vanhemmille kuskaamisesta. Ja kiitos muille ihanille, että olette <3

Kram, Ninni :)

* Tätä kirjoittaessa Nextjet on ilmoittanut, että se lopettaa väliaikaisesti kyseisen välin lentämisen :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti